Logo’s zijn een essentieel onderdeel van de visuele identiteit van een merk. Ze dienen als het gezicht van een bedrijf en spelen een cruciale rol bij het creëren van herkenning en het opbouwen van merkbekendheid. Voorheen was het ontwerpen van een logo een taak die meestal werd uitbesteed aan professionele grafisch ontwerpers. Maar met de opkomst van online tools zoals Canva, is het nu mogelijk voor iedereen om zelf unieke en professioneel ogende logo’s te maken.

Canva is een gebruiksvriendelijk grafisch ontwerpplatform dat toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren ontwerpers. Met zijn intuïtieve interface en uitgebreide bibliotheek met sjablonen, lettertypen, afbeeldingen en illustraties, stelt Canva gebruikers in staat om hun creativiteit de vrije loop te laten en unieke logo’s te creëren die passen bij hun merkidentiteit.

Een van de grootste voordelen van Canva is de eenvoudige drag-and-drop functionaliteit. Gebruikers kunnen elementen zoals tekst, vormen, pictogrammen en afbeeldingen eenvoudig slepen en neerzetten op het canvas om hun logo te ontwerpen. Bovendien biedt Canva verschillende aanpassingsmogelijkheden, zoals het wijzigen van kleuren, lettertypen en lay-outs, waardoor gebruikers volledige controle hebben over het uiterlijk van hun logo.

Een ander voordeel van Canva is de enorme collectie sjablonen die beschikbaar zijn. Deze sjablonen bieden een startpunt voor gebruikers die inspiratie nodig hebben of snel een logo willen maken. Met sjablonen die variëren van minimalistisch en modern tot speels en kleurrijk, is er voor elk type merk wel iets te vinden.

Hoewel Canva een geweldig hulpmiddel is voor het maken van logo’s, is het belangrijk om te onthouden dat het ontwerpen van een effectief logo meer inhoudt dan alleen het kiezen van een sjabloon en wat tekst toevoegen. Een goed logo moet de kernwaarden en boodschap van het merk weerspiegelen, herkenbaar zijn en eenvoudig te reproduceren op verschillende media.

Daarom is het nog steeds aan te raden om bij belangrijke merklogo’s samen te werken met professionele grafisch ontwerpers. Zij hebben de expertise om unieke concepten te bedenken die passen bij de specifieke behoeften van uw merk en kunnen ervoor zorgen dat uw logo voldoet aan de juiste technische specificaties.

Kortom, Canva is een handige tool voor het ontwerpen van eenvoudige logo’s op een snelle en toegankelijke manier. Het stelt gebruikers in staat om hun creativiteit uit te drukken en unieke logo’s te maken die passen bij hun merkidentiteit. Echter, als u op zoek bent naar een professioneel ontworpen logo dat echt opvalt, kan samenwerking met een ervaren grafisch ontwerper de beste keuze zijn.

 

7 Veelgestelde vragen over het ontwerpen van een logo met Canva

 1. Wat is Canva en hoe kan ik het gebruiken voor het ontwerpen van een logo?
 2. Zijn de logo-sjablonen in Canva gratis te gebruiken?
 3. Kan ik mijn eigen afbeeldingen en lettertypen uploaden naar Canva om mijn logo uniek te maken?
 4. Hoe kan ik mijn logo downloaden nadat ik het heb ontworpen in Canva?
 5. Biedt Canva ook opties voor het aanpassen van kleuren, vormen en lay-outs van de sjablonen?
 6. Kan ik met Canva ook een geanimeerd logo maken of alleen stilstaande afbeeldingen?
 7. Is het mogelijk om een bestaand logo in hoge resolutie te importeren in Canva om aanpassingen te doen?

Canva is een online grafisch ontwerpplatform dat gebruikers in staat stelt om op een eenvoudige en intuïtieve manier verschillende ontwerpen te maken, waaronder logo’s. Het biedt een breed scala aan tools, sjablonen, afbeeldingen en illustraties die toegankelijk zijn voor zowel beginners als ervaren ontwerpers.

Om Canva te gebruiken voor het ontwerpen van een logo, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de website van Canva (www.canva.com) en maak een gratis account aan. Je kunt ook inloggen met je Google- of Facebook-account.
 2. Eenmaal ingelogd, zie je het startscherm van Canva met verschillende sjablonen voor ontwerpen. Typ “logo” in de zoekbalk bovenaan om specifieke logo-sjablonen te vinden.
 3. Blader door de beschikbare sjablonen en selecteer degene die het beste bij jouw merk past. Je kunt ook beginnen met een leeg canvas door te klikken op “Aangepast ontwerp maken” en de gewenste afmetingen in te stellen voor jouw logo.
 4. Nu bevind je je in de Canva-editor, waar je verschillende elementen kunt toevoegen aan jouw logo. Aan de linkerkant vind je tools zoals tekst, vormen, lijnen, pictogrammen en afbeeldingen die je kunt slepen en neerzetten op het canvas.
 5. Pas de elementen aan naar jouw wensen door te klikken op het element op het canvas en gebruik te maken van de opties die worden weergegeven in het bovenste menu.
 6. Experimenteer met verschillende lettertypen, kleuren, lay-outs en afbeeldingen totdat je tevreden bent met het resultaat. Je kunt ook jouw eigen afbeeldingen uploaden om ze in jouw logo te gebruiken.
 7. Zodra je klaar bent met het ontwerpen van jouw logo, klik je op de knop “Downloaden” in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer je het gewenste bestandsformaat (bijvoorbeeld PNG of JPG). Het gedownloade bestand kan worden gebruikt voor online publicatie of voor drukwerk.

Het is belangrijk op te merken dat Canva een handige tool is voor eenvoudige logo-ontwerpen, maar als je een uniek en professioneel ogend logo wilt dat echt opvalt, kan het raadzaam zijn om samen te werken met een professionele grafisch ontwerper. Zij hebben de expertise om een logo te creëren dat perfect aansluit bij jouw merkidentiteit en doelstellingen.

Zijn de logo-sjablonen in Canva gratis te gebruiken?

Canva biedt zowel gratis als betaalde sjablonen aan. Het platform heeft een uitgebreide bibliotheek met gratis sjablonen die gebruikers kunnen gebruiken bij het ontwerpen van hun logo. Deze sjablonen zijn een goede startpunt en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het merk.

Daarnaast biedt Canva ook premium sjablonen aan die beschikbaar zijn tegen betaling. Deze premium sjablonen kunnen extra functionaliteiten, complexere ontwerpen of exclusieve elementen bevatten. Het gebruik van deze premium sjablonen vereist meestal een abonnement op Canva Pro.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de logo-sjablonen in Canva gratis te gebruiken zijn, sommige afbeeldingen en illustraties mogelijk onderworpen zijn aan auteursrechten of licentiebeperkingen. Het is altijd verstandig om de gebruiksvoorwaarden en licenties van de specifieke elementen in Canva te controleren voordat u ze gebruikt voor commerciële doeleinden of publicatie.

Over het algemeen biedt Canva een breed scala aan gratis logo-sjablonen die beginners en kleine bedrijven kunnen helpen bij het maken van professioneel ogende logo’s zonder extra kosten.

Kan ik mijn eigen afbeeldingen en lettertypen uploaden naar Canva om mijn logo uniek te maken?

Ja, Canva biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen afbeeldingen en lettertypen te uploaden om hun logo’s uniek te maken. Dit geeft u volledige vrijheid en creatieve controle over het ontwerpelementen van uw logo.

Om uw eigen afbeeldingen te uploaden, kunt u eenvoudig de “Uploads” tab in Canva gebruiken. Hier kunt u uw eigen afbeeldingen vanuit uw computer selecteren en toevoegen aan uw ontwerp. Dit stelt u in staat om bijvoorbeeld uw bedrijfslogo of andere specifieke grafische elementen die uniek zijn voor uw merk toe te voegen aan het Canva-ontwerp.

Wat betreft lettertypen, Canva biedt een breed scala aan lettertypen om uit te kiezen. Als u echter specifieke lettertypen wilt gebruiken die niet beschikbaar zijn in de standaard bibliotheek van Canva, kunt u uw eigen lettertypen uploaden. Ga naar de “Text” tab in Canva en klik op de vervolgkeuzepijl naast het lettertypevak. Onderaan ziet u de optie “Upload a font”. Klik hierop en selecteer het gewenste lettertypebestand vanuit uw computer.

Door het uploaden van uw eigen afbeeldingen en lettertypen kunt u een persoonlijk tintje geven aan uw logo-ontwerp en ervoor zorgen dat het perfect aansluit bij de identiteit van uw merk.

Het is echter belangrijk op te merken dat als u van plan bent om uw logo commercieel te gebruiken, ervoor moet zorgen dat u rechtmatig gebruik maakt van alle afbeeldingen en lettertypen die u uploadt. Controleer de licentievoorwaarden en zorg ervoor dat u toestemming heeft om ze te gebruiken in uw logo-ontwerp.

Hoe kan ik mijn logo downloaden nadat ik het heb ontworpen in Canva?

Nadat je je logo hebt ontworpen in Canva, kun je het eenvoudig downloaden naar je computer of apparaat. Volg deze stappen om je logo te downloaden:

 1. Klik op de knop “Downloaden” in de rechterbovenhoek van het Canva-venster.
 2. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met verschillende bestandsindelingen waarin je je logo kunt downloaden, zoals PNG, JPG en PDF. Kies de gewenste indeling op basis van jouw behoeften.
 3. Nadat je de gewenste bestandsindeling hebt geselecteerd, klik je erop om het downloadproces te starten.
 4. Afhankelijk van jouw browser wordt het bestand automatisch gedownload naar de standaardmap voor downloads of wordt er een pop-upvenster geopend waarin je kunt kiezen waar je het bestand wilt opslaan.
 5. Selecteer de gewenste locatie op jouw computer of apparaat en klik op “Opslaan” om het logo daar op te slaan.

Nu is jouw logo succesvol gedownload en kun je het gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals afdrukken, online publiceren of integreren in andere ontwerpprojecten.

Het is belangrijk op te merken dat Canva ook een betaald abonnement biedt genaamd Canva Pro, waarmee gebruikers toegang hebben tot extra functies en mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om afbeeldingen met transparante achtergronden te downloaden en aangepaste bestandsformaten te exporteren. Als je meer geavanceerde opties nodig hebt, kan Canva Pro een goede keuze zijn.

Biedt Canva ook opties voor het aanpassen van kleuren, vormen en lay-outs van de sjablonen?

Ja, Canva biedt gebruikers verschillende opties om de kleuren, vormen en lay-outs van de sjablonen aan te passen. Met de ingebouwde bewerkingstools van Canva kunt u gemakkelijk de kleuren van elementen wijzigen door ze te selecteren en een nieuwe kleur te kiezen uit het kleurenpalet. U kunt ook aangepaste kleuren toevoegen door de hexadecimale code in te voeren.

Wat betreft vormen, Canva heeft een uitgebreide bibliotheek met voorgevormde vormen die u kunt toevoegen aan uw logo. Deze vormen kunnen worden vergroot, verkleind, geroteerd en op verschillende manieren worden aangepast om ze perfect bij uw ontwerp te laten passen.

Wat betreft lay-outs, Canva biedt flexibele opties om elementen op het canvas te positioneren. U kunt tekstvakken verplaatsen, vergroten of verkleinen en ze op elke gewenste plek plaatsen. U kunt ook afbeeldingen bijsnijden, roteren en schalen om ze perfect in uw ontwerp te passen.

Daarnaast biedt Canva ook geavanceerdere bewerkingsopties voor gebruikers met een Canva Pro-abonnement. Met Pro heeft u toegang tot extra functies zoals het uploaden van aangepaste lettertypen, het verwijderen van achtergronden uit afbeeldingen en nog veel meer.

Kortom, Canva biedt talloze mogelijkheden voor het aanpassen van kleuren, vormen en lay-outs van sjablonen. Met deze tools kunt u uw logo volledig personaliseren en aanpassen aan uw specifieke merkbehoeften.

Kan ik met Canva ook een geanimeerd logo maken of alleen stilstaande afbeeldingen?

Ja, met Canva is het mogelijk om geanimeerde logo’s te maken. Canva biedt een specifieke functie genaamd “Animeren” waarmee gebruikers beweging kunnen toevoegen aan hun ontwerpen, inclusief logo’s.

Met de animatiefunctie van Canva kun je verschillende effecten toepassen op tekst, vormen en afbeeldingen in je logo. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor effecten zoals vervagen, schalen, draaien, stuiteren, en nog veel meer. Deze animaties voegen dynamiek toe aan je logo en kunnen helpen om de aandacht van je publiek te trekken.

Om een geanimeerd logo te maken in Canva, volg je deze stappen:

 1. Ga naar de Canva-website of open de Canva-app.
 2. Maak een nieuw ontwerp of open een bestaand ontwerp waarin je je logo wilt animeren.
 3. Voeg tekst, vormen en/of afbeeldingen toe aan je ontwerp om het gewenste logo te creëren.
 4. Selecteer het element dat je wilt animeren door erop te klikken.
 5. Klik op de knop “Animeren” in de bovenste werkbalk van Canva.
 6. Kies het gewenste animatie-effect uit de beschikbare opties.
 7. Pas eventueel de duur en andere instellingen van de animatie aan.
 8. Preview en test je geanimeerde logo om ervoor te zorgen dat het er naar wens uitziet.
 9. Sla je ontwerp op of exporteer het als GIF- of videoformaat om het geanimeerde logo te delen.

Houd er rekening mee dat de animatiefunctie in Canva mogelijk beperkter is dan professionele animatiesoftware. Voor complexere en geavanceerdere geanimeerde logo’s kan het raadzaam zijn om samen te werken met een professionele animator of gebruik te maken van gespecialiseerde software.

Met Canva kun je echter nog steeds indrukwekkende geanimeerde logo’s maken die geschikt zijn voor online gebruik, sociale media of presentaties. Experimenteer met verschillende animatie-effecten en ontdek hoe je jouw logo tot leven kunt brengen!

Is het mogelijk om een bestaand logo in hoge resolutie te importeren in Canva om aanpassingen te doen?

Ja, het is mogelijk om een bestaand logo in hoge resolutie te importeren in Canva om aanpassingen te doen. Canva ondersteunt het importeren van afbeeldingen in verschillende formaten, waaronder JPEG, PNG en SVG.

Om een bestaand logo te importeren, volgt u deze stappen:

 1. Ga naar de Canva-website en log in op uw account.
 2. Klik op “Aangepaste afmetingen” en voer de gewenste afmetingen in voor uw ontwerp.
 3. Klik op “Elementen” aan de linkerkant van het scherm en selecteer vervolgens “Uploads”.
 4. Klik op “Afbeelding uploaden” en blader naar het bestand van uw logo op uw computer.
 5. Selecteer het logo-bestand en klik op “Openen” om het te importeren naar Canva.

Zodra uw logo is geüpload, kunt u het naar het canvas slepen en neerzetten om aanpassingen te doen. U kunt elementen toevoegen, tekst bewerken, kleuren wijzigen en andere bewerkingen uitvoeren om uw bestaande logo aan te passen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een hoge resolutie versie van uw logo gebruikt voor de beste resultaten. Als u een vectorbestand heeft zoals SVG, behoudt dit de beste kwaliteit bij schaalvergroting. Als u alleen beschikt over een rasterafbeelding (JPEG of PNG), zorg er dan voor dat deze groot genoeg is zodat deze niet wazig wordt wanneer u deze vergroot.

Houd er rekening mee dat Canva bepaalde functies beperkt voor gratis gebruikers. Als u geavanceerdere bewerkingsmogelijkheden nodig heeft of toegang wilt tot premium sjablonen en afbeeldingen, kunt u overwegen te upgraden naar Canva Pro.

Met Canva kunt u dus uw bestaande logo importeren en aanpassingen doen om het aan uw wensen te laten voldoen.